Måndag morgon

På söndagen kommer jag, som alltid, på att jag jobbar kväll på måndagar. Blir, som alltid, glad över att jag inte behöver gå upp i ottan en dag i veckan iallafall.

Så blir det måndag morgon. Min sambo ska upp tidigare och tar otroligt lång tid på sig att stänga av sitt alarm. Outhärdligt. Jag försöker somna om. En katt kommer och dunsar ned på mina ben. Jag drömmer att en gammal klasskamrat och jag ska rädda en massa gipsfigurer som står på en fönsterkarm på resterna av ett hus i mitten av Testeboån.

Mitt alarm 08:57 ringer mycket svagt och konstigt. Stänger av det. Ligger kvar. 09:15: samma sak. Vaknar av mig själv 09:42, Hinner nog inte med bussen som går 09:45.

Går upp. Klär på mig utan större problem eftersom jag köpte nya byxor på Indiska igår. Fladdrar omkring med två halsband bara, vilket slutar med att jag inte tar något av dem.

Packar ned kakor till arbetskamrat som fyllt år, gammal lasagne från frysen, juice, en yoghurt, en macka. Äter aldrig frukost hemma, klarar inte att stressäta eller gå upp så jag hinner. Låtsas inte se stöket i köket.

Tar mina piller (Venlafaxin, Strattera, Eye-Q, Omeprazol), noterar skavsår på hälarna, borstar tänder, sätter igång plattången, kladdar på lite mascara, plattar ned yvigt hår, hittar inte jobbnycklarna, hämtar mobilladdare eftersom jag glömde att ladda under natten, funderar på om jag ska ha strumpor på mig, tar på ett par skor men upptäcker att de gör jätteont, slänger av mig dem i sovrummet.

Tittar på  katt som gömt en godispinne i min klädhög från igår. Lyssnar på annan katt som ihärdigt pratar om att gå ut. Letar efter busskort. Noterar ett par hörlurar. Hittar fortfarande inte jobbnycklarna, slås av  panik. Tänker ut alternativ plan för att komma in på jobbet. Går och tittar efter en kofta jag hade på jobbet i fredags på min kofthängare. Hittar koftan hängande på dörrhandtaget i sovrummet. I dess ficka ligger jobbnycklarna.

Noterar katt som försöker smyga mot ytterdörren på skostället. Tar mig ut genom dörren samtidigt som jag är beredd att fösa tillbaka nämnda katt. Klockan är 09:17. Buss går från hållplatsen innan min 09:19.

Råkar se min spegelbild på busshållplatsen. Ett argt och trött, kisande pungdjur.

Tar plats på bussen. Hittar inte hörlurarna. Blundar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s